Bak Imre és Bachman Gábor kapták a Prima Primissima Díjakat

Tíz kategóriában 17. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői Budapesten a Müpában megrendezett gálaesten december 6-án.

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Bachman Gábor építész, tervezőművész; magyar tudomány kategóriában Dr. Ádám Veronika professor emeritus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja; magyar sajtó kategóriában a Dr. Exterde Tibor szerkesztő, műsorvezető; magyar képzőművészet kategóriában Bak Imre festőművész; magyar oktatás és köznevelés kategóriában Neuwirth Anna Mária néptáncpedagógus, vehette át az elismerést.

Magyar sport kategóriában Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella ny. testnevelő tanár és ny. mester edző, ma aktív szaktanácsadó; magyar irodalom kategóriában Ferdinandy György író, költő; magyar népművészet és közművelődés kategóriában Balogh Kálmán cimbalomművész; magyar zeneművészet kategóriában Dés László előadóművész, zeneszerző; magyar színház- és filmművészet kategóriában pedig Tóth Ildikó színművész kapta az egyenként 15 millió forinttal járó díjat.

Az ugyanekkora összeggel járó Közönségdíjat Keresztes Ilonának a Kossuth Rádió vezető szerkesztőjének ítélték oda a szavazók.

A Prima Primissimát díjat 2013-tól az OTP Bank gondozza és finanszírozza. Az OTP Bank a kelet-közép európai régió meghatározó pénzügyi szolgáltatójaként számos olyan közösségi kezdeményezést, kulturális eseményt támogatott már a múltban is, amelyek társadalmi értéket létrehozva járultak hozzá az emberi kapcsolatok elmélyítéséhez.