Kiss Adrian kiállítása az Art+Text Budapest termeiben

HIRDETÉS

anthropots
Kiss Adrian

Az Art+Text Budapest örömmel mutatja be Kiss Adrian anthropots című anyagát, a fiatal művész első egyéni kiállítását galériánkban.
Kiss hibrid, helyspecifikus installációi egyedi módon ötvözik egymással az emberi léptéket és az indusztriális karaktert, a hi-tech karosszéria-esztétikát és a kézműves kerámiákat, új típusú és bonyolult kapcsolathálót szőve az emberi test és a kiégetett agyagedények között.


kép forrása: facebook.com

A Csíkszeredán született, Londonban tanult, de jelenleg Budapesten élő Kiss Adrian (1990–) a magyar installációs-művészet fiatal tehetsége. Az Art+Text Budapest The Dys-Picture Generation című nyitókiállításán bútorlapokból és fénycsövekből épített, nagyméretű installációjával és steppelt organikus matrac-diptichonjával már felhívta magára a figyelmet. Az anthropots című kiállításon bemutatott legfrissebb műveivel ezen az úton halad tovább. Az archaikus és a modern technológiák és anyagok összegyúrásából teremtett mesterséges létezőkön érzéki testnyílásokat nyit: mintha egy párhuzamos univerzum futurisztikus totemeit készítené el, összegyúrva a kőkorszaki kerámiákat a szintetikus textilekkel és a hajlított vasrudakkal.

A megnyitó külön attrakciója lesz a Gray Box legújabb dreams are my reality című projektje, ami egy interdiszciplináris, több érzékszervet is megmozgató, tapasztalat- és élmény-alapú térinstalláció és interaktív performansz.

A kiállítás kurátora: Rieder Gábor

Megnyitó: 2017. július 4. 18:00
Megtekinthető: 2017. július 5-31.
Nyitva tartás: kedd-péntek: 12:00-18:00

www.artplustextbudapest.com