Közelebb... Fotókiállítás és aukció a Rett-szindrómás lányokért

Szeptember 17. 19h, Átrium Film-Színház



A Magyar Rett Szindróma Alapítvány egy tíz fotóból álló sorozatot álmodott meg, melyeken ismert színészek és Rett-szindrómás lányok szerepelnek.

Egyik céljuk, hogy felhívják a figyelmet a halmozottan sérült gyermekeket nevelő családok helyzetére,  hogy közelebb hozzák őket a többségi társadalomhoz.  Másik, hogy a fotók elárverezéséből befolyt összegből tábort szervezzenek a Rett-szindrómás lányoknak; a fő cél pedig, hogy egy olyan szakemberekből álló csapatot biztosítsanak a számukra, akik a mindennapi nehézségekben tudnak segítséget nyújtani a családoknak. (PART Program A Rett-szindrómások Támogatásáért.)

A Rett-szindróma egy olyan összetett központi idegrendszeri működési zavar, amely csak lányokat érint. A tünetegyüttes maga nem fertőző betegség, nem lehet sem elkapni, sem pedig kinőni. Egyike azoknak a számos veleszületett betegségeknek, amelyeknek sem az okai, sem kezelése nem ismert. A központi idegrendszer fejlődési zavara következtében a gyermekek halmozottan sérültek, állandó felügyeletet, figyelmet és segítséget igényelnek.

A kiállítás szeptember 6. és 17. között tekinthető meg az Átrium Film-Színházban, és itt lesz az aukció is szeptember 17-én este 7 órakor. További információ a Magyar Rett Szindróma Alapítvány honlapján; a képek megtekinthetők az esemény Facebook oldalán.

A nyitóképen Jordán Tamás és Viki. Fotó: Balla Vivienne.