Mobil struktúrák – Molnár Zsolt kiállítása

Molnár Zsolt | Mobil struktúrák
 

 



Időpont: 2016. január 7-15.

Helyszín: Labor Galéria (1053 Budapest, Képíró utca 6.)

Megnyitó: 2016. január 7-én 19.00-tól

A kiállítás megtekinthető: 
2016. január 8-tól január 15-ig, mindennap 14.00-tól 18.00-ig
 

„Az alap vonaljátékát egy ponton elmetszi a maszkolásra használt papír, mely a belőle kivágott, hiányzó részen keresztül láthatóvá teszi a lényeget, a légüres térbe kihasított figurákat.

A kollázsokat az ördöglakatok és logikai játékok formavilágát is megidéző, fából készült szerkezetek mutatják fel, az egyensúlyi helyzettel és a lehetséges megbillenés képzetével játszva. A képeken szereplő védő, emelő, átalakító, megtartó eszközök megszokott környezetükből kiemelve fedik fel lényegi vonásaikat. Megnevezésük a konkrét működés megértéséhez nem visz közelebb, inkább metaforákként hatnak az olyan címek, mint például a Helyzetszabályozó. Rendeltetésük sokszor beazonosíthatatlanná válik, szabad asszociációkat lehetővé téve.

Egymással is felcserélhető elemekből építkeznek, hasonló görgők, huzalok és rudak alkotják őket; a kombináció, és egy-egy egyedi részlet mégis teljesen más eredményhez vezethet. A kicentizett erőkarok a művek tiszta vonalain válnak érzékelhetővé. Ezek a szerkezetek mozgathatóak: áthelyezhetőek, kitolhatóak, állíthatóak, összecsukhatóak. Mereven rugalmas struktúrák, melyek a maguk szigorúan kötött szabályszerűségében változtathatóak.”

/Juhász Anna, a kiállítás kurátora/