Nem szűnik meg a Fiatal Képzőművészek Stúdiója

Az FKSE közösségi kampánya

„A megszűnés küszöbén a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE)” – olvashattátok decemberben. Ezen most közös erővel, összefogással változtatni szeretnénk. Ebben rátok is számítunk!

A sok évtizedes múltra visszatekintő egyesület nem pusztán a fiatal alkotók láthatóságát mozdítja elő, hanem közösséget is jelent az alternatív kulturális színtér egészének. Tekintettel az egyre kedvezőtlenebbé váló kultúrpolitikai légkörre, mára mindez végveszélybe került. Az FKSE a progresszív művészeti törekvések támogatásában élenjáró egyik legfontosabb független képzőművészeti szervezet, amely a magyar művészeti élet meghatározó tagjai előtt sem ismeretlen, hiszen a legtöbben itt kezdték pályafutásukat. Az egyesület rengeteg olyan művész karrierjét segítette, akik később széles körben lettek ismertek, így megszűnése nem csak a kultúrával foglalkozó szűkebb közegnek jelentene fájó veszteséget.
Az FKSE vezetése folyamatosan a financiális helyzet megoldásán dolgozik, ennek eredményeképp többek közt bővülnek az egyesület funkciói (például a műterembérlés terén) és nagyobb hangsúlyt kapnak az új pénzügyi források. Két sikeres karácsonyi aukciót tudunk magunk mögött (FKSE - Patron, Artmagazin), de további támogatásokra is szükség van a szervezet rövid távú anyagi stabilizációjához. Az adjukossze.hu közösségi kampány keretében a szervezeti bázisunk (Rottenbiller utca 35. kiállítótér, műtermek, könyvtár, közösségi tér) következő negyed évét érintő bérleti és rezsiköltségekre, illetve a kiállításokat is magába foglaló szakmai program gördülékeny megvalósítására gyűjtünk, hogy ezzel belső kapacitásunkat a hosszú távú megoldások megtalálására fordíthassunk.





Forrás: FKSE

full_005627.jpg
Megszűnés veszélyezteti az FKSE-t

A hozzávetőleg 500 fős tagságú, közel 60 éve létező jelentős kulturális egyesületet a jelenlegi kulturális körülmények között a megszűnés veszélyezteti.

full_005639.jpg
Félmillió forint az FKSE-nek – szeretettel, Artmagazin!

Az Artmagazin nagyvonalú gesztussal zárta ünnepi évét, mely a 100. lapszám köré szervezett programokkal telt.