Pályázati lehetőség fiatalok számára

Február közepéig lehet jelentkezni a MANK fiatalok pályakezdését segítő állami ösztöndíjaira. 

Az ösztöndíjakat az adott művészeti ág neves képviselőiről nevezték el, így Kállai Ernő a művészettörténészeket és a műkritikusokat, Kozma Lajos az iparművészeket, Pécsi József a fotográfusokat, Babits Mihály a műfordítókat, Fischer Annie a zenei-előadóművészeket, Fülöp Viktor a táncművészeket, Kodály Zoltán a zenei alkotókat, Lakatos Ablakos Dezső a jazz előadó-művészeket, Móricz Zsigmond az irodalmi alkotókat, Örkény István a drámaírókat támogató ösztöndíjnak kölcsönözte a nevét.

A pályázatokat február közepéig lehet benyújtani a www.alkotomuveszet.hu oldalon található pályázati felhívásban foglaltak szerint, ahol a pontos határidő mellett az is megtekinthető, hány fő részesülhet ösztöndíjban, illetve hány éves korig pályázható meg az adott kiírás.

Az ösztöndíjak elnyeréséhez a különböző kuratóriumok más-más feltételeket írnak elő, többségében azonban a pályázati adatlap és nyilatkozat mellett szakmai önéletrajzot, munkatervet és az eddigi művészeti tevékenységet bemutató dokumentációt szükséges benyújtani.

A sikeresen pályázók havi bruttó kétszázezer forintos állami támogatásban részesülnek egy éven keresztül.

Az ösztöndíjak célja, hogy segítse a fiatal, tehetséges művészek pályakezdését és művészi fejlődését, valamint hogy összetett támogatási rendszere révén kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű̋, színvonalas művek létrehozásához.


Nyitókép: A Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj című kiállítás / Fotó: Capa Központ
 

full_006092.png
3 hónap New York-ban

A tavalyi ACAX_Leopold Bloom Képzőművészeti Díj után idén újra az ACAX hagyományos feltételei mellett írták ki a pályázatot a 3 hónapos műteremprogramban való részvételre.

full_006116.jpg
PARTIARC, azaz Buli Gifulladásig

A tavalyi nagy sikerű Para pályázat után, a Corvin Rajziskola idén is teret ad az animációba öltött fantáziának.