TRANSITIONING SPACES — Hugo Canoilas, Christoph Meier és Simon Mullan kiállítása az Art+Text Budapest termeiben

HIRDETÉS

TRANSITIONING SPACES
—Hugo Canoilas, Christoph Meier és Simon Mullan—
2016. december 2. — 2017. január 15.

Helyszín: Art+Text Budapest Galéria (1054 Budapest, Hungary Honvéd u. 3.)

Megnyitó: 2016. december 1., 19.00 
Sajtóvezetés: 2016. december 1., 18.00

Kurátor: Jade Niklai 


forrás: facebook.com

Az Art+Text Budapest három bécsi kortárs művész, Hugo Canoilas, Christoph Meier és Simon Mullan helyszínfüggő műalkotásaiból rendezett, Transitioning Spaces című kiállításnak ad otthont.

Az egyik legszebb budapesti szecessziós épület építészetileg különböző karakterű termeit megtöltő installációk újrafogalmazzák a galéria terét. Az egykori Bedő-rezidencia kialakítása és történeti kontextusa meghatározó a kiállítás szempontjából, hiszen a család mecénásokat és a társadalmi élet ismert szereplőit tudhatta sorai között a 20. század során. A négy kiállítóterem egykor a modern, a barokk, a rokokó és a reneszánsz művészet előtt hódolt, a korszakoknak megfelelő kialakítással, bútorokkal és közszemlére tett műtárgyakkal.

A Transitioning Spaces művészei olyan helyszínspecifikus műtárgyak elkészítésére kaptak felkérést, amelyek – megbirkózva a galéria térbeli elhelyezkedésével és történeti aurájával – segítenek átformálni a korábbi lakóotthont a friss kortárs művészet létrehozására és bemutatására szolgáló nyilvános térré. Különféle megközelítési módjaik a mai installációs művészet sokféleségét és képviselik.

A kiállításmegnyitót a szintén Bécsben dolgozó Nicola Pecoraro helyszínfüggő hanginstallációja egészíti ki.

A kiállítás támogatója: Bundeskanzleramt Österreich