Ezt nézd! – Január végére

Ezt nézd! – Január végére

Hétindítónak egy beszélgetést ajánlunk, ami a Néprajzi Múzeum MaDok-program és a Lumen kávézó közös programja, majd a többi napra csupa kiállításmegnyitót javaslunk: a 2019-es Herczeg Klára-díjasok, valamint a Ludwig Múzeum és a Kassák Múzeum friss tárlatait.

 
Ezt nézd! – Keddtől péntekig

Ezt nézd! – Keddtől péntekig

A hétre csupa kiállításmegnyitót ajánlunk: a Vintage Galéria, a Capa Központ, a Baross utca 22 és a Trafó Galéria tárlatait.

 
Ezt nézd! – Debrecen, Paks, Pécs és Budapest

Ezt nézd! – Debrecen, Paks, Pécs és Budapest

2019 utolsó napjaira, illetve 2020 elejére egy országjáró kiállítástúrát javaslunk, kezdve Debrecennel: a MODEM és a Budapest FotóFesztivál együttműködésében megvalósult tárlattal. Érdemes még Paksra és Pécsre is ellátogatni, ahol 70–80-as évekbeli, valamint 20. század eleji alkotások kerülnek előtérbe. Budapesten pedig a Műcsarnok François Fiedler-kiállítását ajánljuk.

 
Ezt nézd! – Karácsony előtt

Ezt nézd! – Karácsony előtt

A karácsony előtti hétre ajánlunk néhány kiállításmegnyitót: a Capa Központban a rendszerváltás időszakát feldolgozó anyagot, a Glassyard Galériában egy év végi válogatást, a Vasarely Múzeumban pedig egy 1969-es legendás tárlatot előtérbe helyező kiállítást. Péntekre pedig két extra programot javaslunk a Trafóban – tárlatvezetés és T + U születésnap.

 
Ezt nézd! – Budapest és Debrecen

Ezt nézd! – Budapest és Debrecen

A hétre három kiállításmegnyitót ajánlunk: az ISBN könyv+galéria háborús tematikájú solo show-ját, a Telep Galéria csoportosát, amit a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszékének hallgatói szerveznek, valamint egy fotókiállítást a debreceni MODEM-ben. A megnyitók mellé pedig egy interaktív koncertet javaslunk a vállalkozó szellemű zenebarátoknak a Kassák Múzeumban.

 

 
Ezt nézd! – Budapest, Debrecen és Miskolc

Ezt nézd! – Budapest, Debrecen és Miskolc

December első hetére csupa kiállításmegnyitót ajánlunk: a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészeti Gyűjteményének kortárs grafikai darabjait bemutató tárlatot, Káldi Katalin solo show-ját a Budapest Galériában, a b24 Galéria művészeti egyetemistákat felsorakoztató tárlatát, valamint a Miskolci Galéria Új Modern Akrobatika-kiállítását.

 
Ezt nézd! – Budapest és Szombathely

Ezt nézd! – Budapest és Szombathely

A héten folytatódik a Tigris a múzeumban sorozat a Lumenben, az FKSE pedig ismét megrendezi évi egyszeri pop-up kiállítássorozatát, a Gallery by Nightot. Továbbá a Vintage Galéria Maurer-kiállítását és a szombathelyi Kámoni Arborétumban megrendezésre kerülő konferenciát ajánljuk a hétre.

 
Topor Tünde és Winkler Nóra páros tárlatvezetése az Au Revoir! Magyar származású fotográfusok Franciaországban című kiállításon

Topor Tünde és Winkler Nóra páros tárlatvezetése az Au Revoir! Magyar származású fotográfusok Franciaországban című kiállításon

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma 2019. október 4-én nyitotta meg az Au Revoir! Magyar származású fotográfusok Franciaországban c. időszaki fotókiállítását. 31 művész több mint 200 alkotása, köztük Robert Capa, André Kertész, Brassaï és a magyar közönség előtt kevéssé ismert fotósok művei tekinthetőek meg, a kiállított képek az elmúlt közel 100 év művészetét ölelik fel. A kiállítás egyik különlegessége az a három, nemrégiben előkerült, közel százéves Kertész-fotó, amelyet az érdeklődők itt láthatnak először. 

 
Ezt nézd! – Budapest, Veszprém és Debrecen

Ezt nézd! – Budapest, Veszprém és Debrecen

A hétre egy budapesti (Óbudai Társaskör Galéria), egy veszprémi (Művészetek Háza) és egy debreceni (MODEM) kiállítást is ajánlunk. Továbbá az OSA Centrális Galériában lévő kiállítás záróeseményét és a Goethe Intézet filmvetítését javasoljuk.

 
Ezt nézd! – Hétfőtől csütörtökig

Ezt nézd! – Hétfőtől csütörtökig

A hétre három kiállításmegnyitót ajánlunk: a Capa Központ „hibás” fényképeket felsorakoztató anyagát, a BORD Építész Stúdió pályázatának nyerteseit bemutató tárlatot a Faur Zsófi Galériában, valamint az idén nyolcvanéves Bak Imre jubileumát ünneplő kiállítást az acb Galériában. Plusz egy előadást is javaslunk, a Közép-európai Egyetem (CEU) és a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) Szabadegyetemét. A héten Lépold Zsanett osztja meg gondolatait, hogy miért érdemes ellátogatni a Budapest Galéria csoportos kiállítására.

 
Ezt nézd! – Budapest és Dunaújváros

Ezt nézd! – Budapest és Dunaújváros

A hétre két kiállításmegnyitót ajánlunk: egyet a budapesti ISBN könyv+galériában, egyet pedig a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros terében. Továbbá az Artmagazin előadását a Studiosban és egy hétvégi tárlatvezetést a Budapest Galériában.

 
Ezt nézd! – Ismerkedés a közeggel

Ezt nézd! – Ismerkedés a közeggel

A hétre a szentendrei MANK Galéria és a budapesti VILTIN Galéria kiállításmegnyitóit, a Kassák Múzeum tárlatvezetését, valamint az FKSE rendszeresen megrendezésre kerülő sorozata, a Közegellenállás következő eseményét – amit rendszerváltás 30. évfordulója kapcsán rendeznek – ajánljuk.

 
Ezt nézd! – Forradalom és kreativitás

Ezt nézd! – Forradalom és kreativitás

A hétre két kiállításmegnyitót – az FFS új tagjainak bemutatkozását a K.A.S. Galériában és Barakonyi Szabolcs solo show-ját a B24 Galériában –, valamint két előadást – Sugár Jánosét az Artmagazin, a Kisterem és a Loffice szervezésében, továbbá Farid Rakunét az OFF-Biennále és az IMPEX együttműködésében – ajánlunk.

 
Ezt nézd! – Fotóhónap

Ezt nézd! – Fotóhónap

A hétre főként a Fotóhónap eseményeit ajánljuk: kiállításmegnyitók a Mai Manó Házban és a Capa Központban, valamint Dobokay Máté tárlatvezetése az acb Attachmentben. Továbbá érdemes ellátogatni a Liget Galériába is, Kristóf Krisztián egyéni kiállítására.

 
Molnár Farkas-kiállítás Veszprémben

Molnár Farkas-kiállítás Veszprémben

Október 19-én 11:00-kor Molnár Farkas-kiállítás nyílik a veszprémi Csikász Galériában.

 
Ezt nézd! – Előadások hete

Ezt nézd! – Előadások hete

A héten folytatódik a 10 éves FUGA születésnapi eseménysorozata, valamint kezdetét veszi a Közép-európai Egyetem és a Kortárs Műgyűjtő Akadémia közös szabadegyeteme. A hét második felére pedig a Design Hét keretében zajló Artmagazin programokat ajánljuk a The Workshop és a The Studios tereiben.

 
Ezt nézd! EXTRA – 10 éves a FUGA

Ezt nézd! EXTRA – 10 éves a FUGA

Ma kezdődik a FUGA építészeti központ aukciómaratonja, amin olyan tárgyakra lehet majd licitálni, mint például Bornemisza Eszter textiljei, Károlyi Zsigmond egy régi festménye, Böröcz András szobra, Jeney Zoltán kottája, Radnóti Miklós kézjegyével ellátott könyv, Zalotay Elemér építészeti nyomatai vagy régi filmplakátok. Most Winkler Nóra osztja meg gondolatait, miért is érdemes ellátogatni az eseménysorozatra.