Száguldó Riporter

Száguldó Riporter

A mai nap ékes bizonyítéka annak, hogy az iskolakezdéssel együtt beindult a kulturális élet. Az egymásra szervezett kiállításmegnyitók és a két napig Budapesten állomásozó RIVE kulturális hajó összművészeti programdömpingje az Artmagazinnál csak egyet jelenthet: Száguldó Riporter.
 
Fotók és szövegek: Mucsi Mesi és Zsámboki Miklós
 
 
Lássunk rá!

Lássunk rá!

2011-ben Oltai Kata független kurátor és Nánási László fotográfus nagyszabású projektbe kezdett a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) alkotóival és különböző budapesti non- és for-profit galériákkal. Az ÁTLÁTÁS program célja az volt, hogy pályakezdő kurátoroknak és fiatal, a fotó médiumával dolgozó alkotóknak teremtsenek lehetőséget az együttműködésre, professzionális környezetben. Bejött.

 
Világhírű kortárs magyar képzőművész?

Világhírű kortárs magyar képzőművész?

Augusztus 20-a óta a New York Times blogjától kezdve a különböző külföldi internetes művészeti portálokon át fokozatosan terjed a Jeff Koons retrospektív kiállításon történt „vandálakció” híre. Az illusztrációként közölt képeken fémfogsorú, napszemüveges, ősztarajú személy pózol győzelmi mámorban a falra lövellt azonosítatlan eredetű, piros folyadékból formált X és az alatta olvasható írás előtt: MONTY CANTSIN WAS HERE  AUG 20 / 20 K.

 
„Nem véletlen az olyan fogalmak elterjedése, mint art & tech, science & art & tech.”

„Nem véletlen az olyan fogalmak elterjedése, mint art & tech, science & art & tech.”

Seres Szilvia beszélgetése Nemes Attila művészettörténésszel, kurátorral, a Kitchen Budapest Talent programjának vezetőjével.

 
Scarpa gumikacsával

Scarpa gumikacsával

Az Artmagazin stábja régi betonrajongó, így minket nem is lepett meg, hogy a BETON (tavalyig DEPÓ néven futó) kurzus és workshop sajtóanyagában végre leírva olvashattuk, hogy a beton nemcsak könnyen kezelhető, multifunkcionális, de kifejezetten szexi anyag is. A beton szürkéje elegáns, tiszta és kifinomult: ha selymesen sima, akkor finoman csiszolt kőfelületre, olykor kerámiára emlékeztet, ha rusztikus és a zsaludeszka lenyomatát őrzi természetes, nyers szépségével hódít.

 
„Olvastuk Gibsont, volt Tetsuonk, ezerrel ment az Electronic Body Music, kezdődött a rave.

„Olvastuk Gibsont, volt Tetsuonk, ezerrel ment az Electronic Body Music, kezdődött a rave."

Seres Szilvia beszélgetése Molnár Dániel (B2MeN/soobrosa) adatgondnokkal.

 
ARTplacc-anziksz 2014

ARTplacc-anziksz 2014

Az ARTplacc úgy van a képzőművészettel, mint Mohamed a heggyel - ha nyáron panganak a múzeumok és nyári szünetre bezárják ajtajaikat a galériák, akkor menjen a képző- és előadóművészet a nyaralókhoz. A fesztivál szervezői immár negyedik éve érzik magukénak ezt a missziót, és kulturális produkciók garmadáját hívják a Tihanyi-félszigetre nyaranta.