PLAYGROUND kiállítás az Isztambuli Magyar Intézetben

Playground című kiállítás a városi környezet kortárs képzőművészetre gyakorolt hatását mutatja be magyar tükörben: betekintést enged ennek a jelenségnek a személyes álomképszerű feldolgozásától a városban talált vagy városról alkotott látványok újraértelmezéséig megannyi közös élménybe, melyet minden városlakó, ha másként is, de megél a hétköznapjai során.

 

Katarina Šević kapta a harmadik Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat

A 2015-ös döntősök: ALBERT Ádám, Katarina ŠEVIĆ, KEREZSI Nemere, KOKESCH Ádám, KUDÁSZ Gábor Arion és PUKLUS Péter.

 

Rókák a nyakban, rákok a tálon, vízilovak a posztamenseken

Bár vízilóból csak egy volt, így is meglepően hatott a 18. századi hatalmas koponya, de természetesen nem csak ennyiből áll Brüsszelben a BRAFA, az egyik legimpozánsabb, de méreteiben bőven a befogadhatóság határain belül mozgó kortárs, modern és antik művészeti vásár.

 

Drága művésznő!

A Christie’s február eleji impresszionista és modern aukciója Modigliani nevétől volt hangos, minthogy az ő egyik hattyúnyakú női portréja több, mint 42 millió dollárért kelt el. Nem kellett szégyenkeznie azonban a Sotheby’s-nek sem, ahol pár nappal korábban Picasso volt a kategóriagyőztes: tőle is női portrét árvereztek, de a leütési ár ez esetben 45 millió dollár volt.

 
 

Minden eszik, minden megétetik

Január 27-ig tekinhető meg a Trafó Galériában Komoróczky Tamás Minden eszik, minden megétetik című kiállítása. A kiállítást Janesch Péter nyitotta meg, beszédét most elhoztuk az Artmagazin olvasóinak, míg a Finissage-on maga a művész tart majd tárlatvezetést.