Orosz pavilon: Aranyeső a betonpadlón

Esterházy Marcell Velencébe ment Biennálét nézni, ezért megkértük, készítsen nekünk egy szubjektív válogatást a kamerájával. Marcell tehát nem indokolt, csak videózott (bár annyit elárult, hogy az orosz pavilon nem a kedvence), így a szövegeket a szerk. írta a következő öt biennálés anyaghoz.

Danaét, az argoszi királylányt Zeusz arany eső képében termékenyítette meg – fiuk, Perzeusz lett később az a hős, aki megszabadította a világot a szörnyűséges Medúzától. Az ókori mítoszok e legtestetlenebb násza Vadim Zakharov felfogásában meglehetősen anyagias formát ölt: az üvegtetőről arany érmék hullnak a felső szint padlójába vágott lukon át az alsó kiállítótérbe, amelybe csak nők léphetnek be. Tovább...

ARTMAGAZIN LIVEACT - LAPBEMUTATÓ

LOFFICE rendezvényterem, 2013. július 2.

TRAPÉZ 1.A Trapéz Galéria 2012 decembere óta működik a Károlyi-kert szomszédságában. A nemrég nyílt, nyári csoportos kiállításon nem csak olyan művészek új munkáit láthatjuk, akik már bemutatkoztak a Trapézban, hanem olyanokét is, akik az őszi program szereplői lesznek. A művekről és a galéria terveiről Sárvári Zita galériavezető beszél.

TRAPÉZ 1.
Klenyánszki Csilla, Damir Očko, Puklus Péter, Szörényi Beatrix, Marko Tadić, Ulbert Ádám

2013. 06. 21 – 07. 31.
http://www.trpz.hu

Rejtett víziók


REJTETT VÍZIÓK

2013. május 31. - június 22.

Kiállító művészek (a videón való megjelenés sorrendjében): Albert Ádám, Csákány István, the Randomroutines, Faa Balázs, Ipsics Barbara, Farkas Roland, Igor és Ivan Buharov, Oláh Mátyás, Soós Kata, Gruppo Tökmag és Szemző Zsófia

Kurátorok: Dobi Dóra, Kis Judit, Pacsika Márton

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszékének diploma-kiállítása

Konzulens: Szoboszlai János Phd

 

do it (party)Június 11-én, kedden este a tranzit.hu és az Independent Curators International (ICI) bemutatta a do it (party)-t, amely Hans Ulrich Obrist kurátor do it projektjének első magyarországi megjelenése volt.

Mostantól minden szép leszValkó Margit, a Kisterem Galéria tulajdonosa beszél a prágai Hunt Kastner Galéria művészeinek munkáiból válogatott kiállításról, és a nemzetközi párbeszéd fontosságáról.

Mostantól minden szép lesz
Kisterem, 2013. április 23. - május 31.

Művészek: Zbýněk Baladrán, Eva Koťátková, Dominik Lang, Jaromír Novotný, Jiří Thýn

Zer0demo


2013. március 2. Hősök tere

Egy kapcsolódó összeállítás az Artpooltól ITT.

Konyhában, ágyban, társaságban

Rövid interjú a Konyhában, ágyban, társaságban... című kiállításról Oltai Katával, a tárlat kurátorával.
Videó: Esterházy Marcell
Magyar Fotográfusok Háza, 2013. március 13. - május 5.