Slavs and Tatars: Society of Rascals @ OFF-Biennale 2


Video interview with Payam Sharifi co-founder of Slavs and Tatars on the occasion of his performance lecture and the exhibition entitled Society of Rascals in Budapest

Valahol Európában - Gaudiopolis - OFF-Biennále 2. - interjú

Videointerjú Somogyi Hajnalkával, az OFF-Biennále vezetőjével és Székely Katalinnal, az OFF-Biennále és a Valahol Európában kiállítás kurátorával.

#napunk – 8 percben a dunaújvárosi Artmagazin100 X OFF kirándulás

Nehéz nyolc percbe sűríteni egy napnyi infot és élményt, de azokért, akik nem tudtak eljönni, megcsináltuk. Ilyen volt az idei terepmunkánk Dunaújvárosban:

2017-ben az Everybody Needs Art kapta az Artmagazin-díjat


Idén a vásárlátogató szemével is néztük a standokat, így esett a végső választásunk az Everybody Needs Artra. A stand Brückner János, Yusuke Fukui, Omara, Rade Petrasevic és Szabó Ottó munkáival tükrözi a műgyűjtés népszerűsítését zászlajára tűző kezdeményezés programját. Emellett az installációs megoldások egy a vásáron kevés esetben tapasztalt frissesség érzetét keltik az ENA falai között és mögött. Szerettük, hogy nincs túlzsúfolva a stand, mégis ki tud lépni a múzeumi helyzetet imitáló white cube-érzetből, és reagálni tud arra, hogy ez egy olyan vásár, ahol nemcsak a műgyűjtők járnak-kelnek vásárlási szándékkal, hanem rengeteg fiatal, a kortárs művészet iránt érdeklődő nyitott szellemű ember is megfordul. Mi mindkét csoportot a közönségünknek tekintjük, ezért díjazzuk, ha egy stand egyszerre tud mindkettőhöz szólni.
Plusz pont, hogy Omara elementáris alakját és művészetét nagy vállalás bemutatni, nagyon örülünk annak, hogy ezúttal ez is megtörtént.
 

Szerelmeslevelek a közönségnek

Artmagazin videointerjú Gilberttel és George-dzsal a Ludwig Múzeumban rendezett Bűnbak képek Budapestnek című kiállításuk apropóján.

ELSŐ KÉZBŐL: Beke László mesél saját gyűjteményéről – I. rész


Az Artmagazin ELSŐ KÉZBŐL sorozatának újabb felvételén Beke László vezet végig minket saját gyűjteményén, a The World is Like a Mirror – Fejezetek a koncept art történetéből – Beke László gyűjteményéből című kiállításon az Art+Text Budapest galériájában.