ÉLET A KÉPBEN VI. – ÚJ PODCAST EPIZÓD + SZOMBATON TÁRLATVEZETÉS!

Winkler Nóra – Topor Tünde

SZABAD ENERGIÁK! Fiatalok az MNB Gyűjteményében

Elmondjuk, mik voltak legerősebb érzéseink, amikor a Q Contemporaryban megnéztük a Képgyakorlatok kiállítást. Két emeletnyi térbe került az anyag, amit a MNB gyűjteményéből Fabényi Júlia a Ludwig Múzeum igazgatója válogatott és rendezett. Kifejezetten a fiatalokon van a fókusz, van, aki még a húszas éveiben jár, de a teteje is csak a negyvenesekben. Van, aki mostanra már egy teljesen felismerhető, senkivel össze nem keverhető saját festői világot épített, van, aki sokadjára csinál egész mást, mint addig, és van, aki most indul. 

Eltérő képi világok, festésmódok és humorok, mégis érzékelhetően egyazon generáció. Átjön egy korérzet, egy zeitgeist, és vele egy újfajta magabiztos szabadság.


Ezekről és sok idevágó történetről beszélgetünk az Élet a Képben új epizódjában. Szeptember 7-én, szombaton délután 17:00-tól pedig élőben, amikor tárlatvezetést tartunk az anyagban

A tárlatvezetés eseménye.

45a5459ed2b63801bf92c786ea67c34e.jpg
ÉLET A KÉPBEN PODCAST III. – Színek szállodája

Ebben az epizódban Debrecenbe látogatunk, ahol ugyanúgy a szuperszínes virágcsoportozatokkal dolgozó köztéri kertészet dívik, mint az ország többi fővárosában.